Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Hedelmäpuiden talvisuojaus

08.11.2009 klo 19:04  •  Tekstin kirjoitti Fiskars

Tiheäsilmäinen verkko suojaa myyriltä. Hedelmätarhan ympäri kulkee kauttaaltaan korkea riista-aita. (Klikkaa kuva suuremmaksi) Kannattaa tallata laajemalta alueelta puun ympäriltä kuin mitä kuvassa on tehty. (Klikkaa kuva suuremmaksi)

Perinteisesti omenapuiden runkoja on suojattu muoviliuskoilla, mutta ne hankaavat helposti nuoren puun runkoon haavoja. Tämän takia nämä eivät välttämättä ole paras ratkaisu. Sen sijaan voi käyttää hyvin tiheäsilmäistä verkkoa, missä sentin kokoiset reijät. Näiden läpi myyräkään ei pääse. Rungon ympärille voi myös vaihtoehtoisesti laittaa aluminiumfoliota. Myyrä ei kykene puremaan folion läpi eikä kevätauringon paiste kuumota liikaa nuorten omenapuiden tummia runkoja. Näin suojataan samalla runkoja halkeamiselta.

Jotta jänikset eivät pääse puihin käsiksi kannattaa asettaa verkko puiden ympärille niin ettei jyrsiä pääse järsimään puiden alaoksia. Monesti peurat ja hirvetkin käyvät syömässä hedelmäpuita. Näiden varalle kannattaa asentaa mahdollsimman korkea verkko. Peura hyppää helposti matalimpien yli.

Kun lumi sitten on tullut lumikerrosta on hyvä tallata verkon ulkopuolelta. Silloin myyrät eivät pääse lumenpeiton suojassa liikkumaan puun juurelle eikä jänikset yllä yhtä hyvin puiden oksille.

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset