Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Orkidean hoito-ohjeet?

Aloitettu 15.12.2005 klo 18:25  •  Keskustelun aloitti Essi  •  28 vastausta

Sain eilen lahjaksi phalaenopsis-orkidean, mutta ikävä kyllä en minkäänlaisia hoito-ohjeita. Kuinka tällaista kukkaa siis hoidetaan? Kuinka usein kastellaan ja minkä verran kerrallaan, tarvitaanko lannoitusta? Kuinka "mullan" vaihto tapahtuu ja mihin aikaan vuodesta? Tarvitsenko lisävalon orkidealle? Kertokaa ihan kaikkea mitä osaatte.=)

sivu 1/4

Suomen Orkideayhdist...

15.12.2005 klo 22:44 Lilyrose vastasi:

Suomen Orkideayhdistyksen sivuilta löytyy näppärästi kaikki phalaenopsiksen hoidossa tarvittava tieto:http://www.suomenorkideayhdistys.fi/index.php?x=guides

re: Orkidean hoito-ohjeet?

15.04.2007 klo 07:54 Hilja vastasi:

Laita kerran viikossa orkidea huoneen lämpöiseen hapettuneeseen veteen uppokasteluun, niin että ruukku on kokonaan vedessä. Orkidea lannoitus Substraali-orkidealannoitteella ohjeen mukaan. Pidän 15 min - 1 tunti ruukkuja vedessä ja nostan sitten tiskipöydälle valumaan ennen alustoille laittoa. Hyvin menestyy tällä ohjeella ja ei kovaa auringonvaloa.

re: Orkidean hoito-ohjeet?

08.09.2007 klo 06:51 Orkidean kasvualusta vastasi:

Siis mikä kaikki käy orkidean kasvualustaksi? Kun jossain mainittiin pullon korkkeja yms.. Voiko sinne laittaa vaikka sanomalehden palasia tai risuja? Siis voiko laittaa ihan kaikkea, mikä imee vettä?

re: Orkidean hoito-ohjeet?

08.09.2007 klo 08:05 Jaana vastasi:

Ei sanomalehteä. Vältä muutenkin maatuvaa materiaalia. Jopa kaupan orkidea"multa" on liian maatuvaista materiaalia, siihen jotain karkeampaa, ei välttämättä vettä imevää joukkoon, vois olla hyvä. Risut ok, mutta luulen että kannattais ehkä lämmitellä niitä saunassa tms. ensin, ötökän-, yms. estomielessä.

re: Orkidean hoito-ohjeet?

31.12.2007 klo 17:06 Kyllikki vastasi:

Hyvä konsti orkidean hoitoon: anna tilkka kahvia, se on riittävän hapanta. Itse noudatin tätä ohjetta ja orkidea alkoi kasvattamaan kovalla riemulla uutta lehteä. Nyt odotan tuleeko uusia kukkavanoja!

re: Orkidean hoito-ohjeet?

31.12.2007 klo 17:06 Kyllikki vastasi:

Hyvä konsti orkidean hoitoon: anna tilkka kahvia, se on riittävän hapanta. Itse noudatin tätä ohjetta ja orkidea alkoi kasvattamaan kovalla riemulla uutta lehteä. Nyt odotan tuleeko uusia kukkavanoja!

re: Orkidean hoito-ohjeet?

09.03.2008 klo 09:45 mie vastasi:

Mitäs sitten kun lehdet alkaa kellastua?!? Sain oman orkideani n.viikko sitten ja ehtinyt vaan vähän sumuttelemaan seisseellä vedellä kuten kaupassa oltiin opastettu...Apuva!

re: Orkidean hoito-ohjeet?

08.05.2008 klo 05:26 itsekin vasta aloittelija vastasi:

mulla on kaksi orkideaa, toinen ollut vuoden ja toinen vasta reilun kuukauden. Eka pääsi kuivahtamaan viime kesän lomareissun aikana tosi pahasti, siitä tippui kukat ja kukkavarretkin kuivui kokonaan. Katkaisin kukkavarret ihan tyvestä varmana siitä, ettei se mitään enää kukkisi ikinä. Pidin kuitenkin sitä sitkeästi tuossa ikkunalaudalla, uppokastelin kerran viikossa ja nyt sitten reilu kuukausi sitten aloin lisäämään kasteluveteen ihan hitusen verran kukkalannoitetta (normaalia, en viitsinyt ostaa orkideoille tarkoitettua - mutta huom! orkideoille tosi paljon laimeampaa kuin muille kasveille!). Nyt tämä rääpäle on saanut hurjan kasvuvimman päälle, uusia ilmajuuria puskee ja tänään juuri huomasin, että uusia lehtiäkin on alkanut kasvamaan! Sitkeys siis palkittiin! =)

niin, johtuisiko lehtien kellastuminen liiasta auringosta? suosittelisin myös uppokastelua (keitetyllä, mutta jäähtyneellä vedellä, jotta kalkkia olisi vähän hävinnyt, mieluiten tietysti sadevedellä), koska ei voi tietää milloin kukkakaupassa saanut viimeksi kastelun. Tsemppiä orkidean kanssa!

Lisää kommentteja:1234


Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset