Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

tomaatin ja paprikan kasvatus

Aloitettu 22.04.2004 klo 17:50  •  Keskustelun aloitti Maikki  •  4 vastausta

Mitä teen tomaatin ja paprikan taimilleni, jotka ovat kasvaneet ikkunallani jo (paprikat n.20cm, tukevia), tomaatit n.30-35cm, jotka ovat alkaneet tekemään jo kukkanuppuja (tanakoita myös)? Nyt alkaa tulla tilanahtaus, eikä ole tietoakaan niiden ulos saamisesta.(asun Kuopion korkeudella, enkä omista kasvihuonetta) Neuvokaa ongelmassani, sillä en raskisi heittää taimiani poiskaan!!!! Taimeni kasvavat maitotölkeissä ja lannoitan niitä viikottain!

Ehdotan sinulle ett

22.04.2004 klo 19:34 Vilppu vastasi:

Ehdotan sinulle että pistät taimesi ulos. Vaikka nyt tuntuukin että olisi kylmää, paprika ja tomaatti viihtyvät mainiosti jo nyt ulkona, ainakin päiväsaikaan. Minulla on kyllä kokemusta tästä asiasta, asun itse Espoon lähistöllä.

Nypi kukat pois!

23.04.2004 klo 09:13 Pia vastasi:

Nypi kukat pois!Kuulostaa tylyltä mutta näin täytyy tehdä jotta kasvi jatkaisi kasvuaan, haarautuisi ja tanakoituisi entisestään.Paprikalle ja chilille tämä on ihan normaali kasvatusohje että ensimmäiset kukat otetaan pois jotta lopullinen sato olisi suurempi. Tomaatista en ole ihan varma, mutta ainakin voit niitä kukkia harventaa.Ulos en laittaisi vielä koska alle 15 asteen lämpötilassa kasvu pysähtyy ehkä pitkäksikin aikaa.Älä missään nimessä heitä taimia pois. Vähennä mieluummin lannoittamista niin kasvu pysyy aisoissa.

Meillä Lahden ja H

23.04.2004 klo 14:51 Tulip vastasi:

Meillä Lahden ja Hämeenlinnan korkeudella III-vyöhykkeellä on vielä sellaisia sanalla sanoen pakkasia öisin, etten sinuna heittäisi työtä hukkaan viemällä taimet ulos suojaamatta. Viime yönkin minimi oli -6,6 astetta. Itse en ole vielä edes vienyt kasvihuoneeseen, ettei tarvitsisi hirveästi kuluttaa sähköä lämmittimeen. Siksi kylvänkin tomaatit suhteellisen myöhään, vasta maaliskuun puolenvälin jälkeen ja ne mahtuu vielä hyvin olemaan sisällä. Jos viet ulos, viritä ainakin joku tukirakennelma päälle ja peitä taimet yöksi tarkasti moninkertaisella harsolla.

Myös se on mahdolli...

02.05.2004 klo 18:54 Ida vastasi:

Myös se on mahdollista että pistät isoimmat taimet ulos aina päivisin ja otat illalla sisään vaikka lasitetulle kuistille(jos on...).Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset