Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

kirsikkatomaatin kasvatus

Aloitettu 03.05.2003 klo 12:49  •  Keskustelun aloitti vihreä peukalo keskellä kämmentä..  •  3 vastausta

olen laittanut ensimmäistä kertaa kirsikkatomaatteja kaupasta ostetusta siemenpussista itämään. siemenet laitoin ruukkuihin, savisiin ja pienempiin muovisiin. parissa savisessa ruukussa on jo muutaman sentin mittaisia versoja - neljän-viiden päivän jälkeen! osaisiko joku kuitenkin nyt neuvoa minulle ihan oikean tavan alkaa kasvattamaan kirsikkatomaatteja kun ei ole kasvihuonetta, ainoastaan vuokraomakotitalon sata vuotta vanha perunamaa pihalla, jonka olemme saaneet käyttöön... ihan niinku ruukkuun asettamisesta ja kastelemisesta lähtien...olisin kovin kiitollinen.

Koska kasvihuonetta ...

05.05.2003 klo 15:45 Kaija.orkomies vastasi:

Koska kasvihuonetta ei ole, lämmin seinusta on seuraavaksi paras paikka tomaatille. Kunnosta kasvupaikka hyvin. Voit kasvattaa tomaatteja kasvusäkissäkin tai tee syvämultainen penkki. Multaan 2 - 3 kourallista Hevosvoimaa rivimetrille tai desilitra Puutarhan yleislannosta. Istuta taimet ulos vasta sään lämmettyä mieluiten kesäkuun puolella. Jos varret ovat venyneet pitkiksi, voit upottaa osan varresta multaan. Muovi tai lasi suojaisi taimia tuulelta. Kastele päivittäin tai pilvisinä päivinä joka toinen päivä ja sekoita Puutarhan täyslannosta kasteluveteen vähintään kerran viikossa.Latvo taimet viimeistään elokuussa, jotta tomaatit ehtivät kehittyä.

Olen kahtena peräkk...

06.05.2003 klo 22:51 Kristiina vastasi:

Olen kahtena peräkkäisenä kesänä kasvatellut Gardeners Delightia ulkona. Viime kesänä onnistui varsin hyvin lämpimän sään vuoksi. Kasvattelin taimet maaliskuulta alkaen maitopurkin puolikkaissa sisällä. Touko-kesäkuulla karaisin jo ulkona leikkimökissä. Vähitellen istutin noin 40 cm korkeaan isoon muoviruukkuun, jossa oli turvetta ja reilu annos kanankakkaa. Pitkät taimet istutin siten, että jopa 10-15 varresta oli turpeen sisällä. Hyvin kasvoivat, kun suojasin niitä vielä seinävierustalla harsolla. Tomaattien kypsymisen tosin kestää, joten loput kypsyttelin syksyllä sisällä. Vettä tarvitsevat paljon. Pölyttelin muuten kasvit pullasudilla sekä luotin myös pörriäisiin.

kiitos PAL-JON!...

07.05.2003 klo 11:03 vihreä peukalo keskellä kämmentä.. vastasi:

kiitos PAL-JON!kuulisin kyllä mielelläni vielä muitakin kokemuksia jos niitä löytyy...kevättä!Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset