Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

taimien kasvatus siemenistä

Aloitettu 08.02.2007 klo 11:23  •  Keskustelun aloitti Milla  •  9 vastausta

Nyt on suunnitelmien aika. Siksi kyselen, että kuinka kannattavaa on taimien kasvattaminen siemenestä itse (kerrostaloasunnossa) vai kannattaako ostaa valmiit taimet. Ja lähinnä mitä taimia olette kasvattaneet itse? Ja mitkä ovat erityisen vaikeita. Lähinnä tarkoitan vihanneksia palstaviljelyyn, mutta kaikki muukin kokemus kiinnostaa. Ainakin kesäkurpitsaa ajattelin itse kokeilla. Onko kokemuksia?

sivu 1/2

re: taimien kasvatus siemenistä

08.02.2007 klo 14:25 bastas vastasi:

Työmäärän ja työtilan kannalta ei ole kannattavaa. Sanoisin kuitenkin että molempi tapa parempi. Laiskana miehenä olen hankkinut yrttejä ja kesäkurpitsaa suoraan viljelijältä ja usein Helsingin kauppatorilta.

re: taimien kasvatus siemenistä

09.02.2007 klo 12:11 Ansku vastasi:

Samaa mieltä olen edellisen kirjoittajan kanssa, mutta mikään ei estä laittamasta siemeniä multaan ja todeta et ne itää, se jos mikä tuo kevättä rintaan. Mutta taimet tarvitsee paljon lämpöä, valoa ja kosteaa ilmaa, että ne eivät lakastu, joten varmin tapa on ostaa ne valmiina taimina.

re: taimien kasvatus siemenistä

09.02.2007 klo 20:25 maija vastasi:

Tietenkin taimien kasvattamisesta on vaivaa ja kerrostalossa se on vähän hankalaakin, koska valoa on aika niukasti.
Mutta ehdottomasti esim.kesäkukkien kasvattaminen kannattaa. Yksi taimi maksaa euron kieppeillä ehkä vähän alle halvimmillaan n.40-50 senttiä ja siemenpussi 2-5 € ja yhdestä pussista saa hervottoman määrän taimia. Ja jos sinulla on lasitettu parveke homma kyllä hoituu!

re: taimien kasvatus siemenistä

10.02.2007 klo 22:35 majalis vastasi:

Itse kasvatan kyllä siemenestä aika paljon juuri sen takia että se on todella kannattavaa. Esimerkiksi tomaatin taimet kasvatan itse ikkunalaudalla keväällä ja ihan hyviä tulee. Kesäkurpitsan taimet olen myös kasvattanut siemenestä, hyvin onnistuu sekin.

re: taimien kasvatus siemenistä

11.02.2007 klo 11:57 Sussa vastasi:

Alkukasvatus onnistuu hyvin sisällä.Jos on lasitettu parveke jatkokasvatus sinne .Avoparvekkeellekkin on saatavissa minikasvihuoneita.kätevä voi tehdä sen itsekkin.Jos ikkunoilla on tilaa kyllä kasvatus niissäkin onnistuu.Kannattaa.

re: taimien kasvatus siemenistä

12.02.2007 klo 10:29 tiuku vastasi:

En tiedä onko taimikasvatus halvempaa kuin taimien ostaminen. Taimia kyllä kasvatan kuten moni muukin mutta idea siinää on se ...taimien itse kasvattaminen...onnistuminen ja epäonnistuminen siis harrastus ja sitähän ei lasketa kannattaako se vai ei:))

re: taimien kasvatus siemenistä

12.02.2007 klo 13:12 Milla vastasi:

Tiuku. Olet oikeassa, muotoilin kysymykseni väärin.... Mutta vastauksia olen saanut silti;).
Mutta kun olen aloittelija, niin tarkoitin lähinnä sitä, että iskenkö kirveeni kiveen vai miten käy? Ja aloittelijana erityisesti kiinnostaisi se, että millä kasveilla onnistuisin ja tuntisin itseni taitavaksi puutarhuriksi. (Näin heti alkuunsa.) Tarvitsen hieman itsetunnonkohotusta, ettei hyvä harrastus tyssää heti alkuunsa.

re: taimien kasvatus siemenistä

20.02.2007 klo 21:56 maija vastasi:

Jos et muuta keksi, niin ostapa samettiruusujen siemeniä, niitä on vaikka minkälaisia jokaisen makuun ja varmaan homma onnistuu. Esim. minisamettikukista tulee tosi komeita puskia. Kannattaa kokeilla! tomaattien kasvattaminenkin onnistuu mutta on vähän konstikkaampaa. Kokeile vain. Kasvatin viime vuonna pelargonioita eka kerran ja kyllä nekin kukkivat mutta ne pitää laittaa tosi aikaisin että ne kukkisivat ennen loppukesää.

Lisää kommentteja:12


Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset