Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

millainen näköeste sopisi?

Aloitettu 14.03.2006 klo 17:35  •  Keskustelun aloitti Hanna  •  2 vastausta

Olemme mieheni kanssa käyneet nyt koko talven keskustelua tulevasta pensas tms. aidasta talomme sivustalle. Mieheni on jonkinlaisen havuaidan kannalla, mutta itse en ole kovin innostunut havuista.Aita tulisi n.4m päähän talosta, talon ja ojan väliin erottamaan tonttia ja tietä. Se saisi olla toki tuuhea, mutta en kuitenkaan haluaisi sen varjostavan muutenkin kapeaa kaistaletta. Tuo kapea, joskin pitkä palsta on itään päin ja aurinko pääsee paistamaan siihen aamusta melko pitkälle päivään. Aidan tulisi myös kestää pientä "runtelua" kun aura-auto heittelee talvisin lunta pientareelle.Maa on mehevää multaa, mutta tällä hetkellä ohdakkeiden kansoittamaa. Asumme etelä-Suomessa.Halpahintainen ja kriteerit täyttävä aita olisi unelma, mutta tuo ensimmäinen saattaa tietysti olla utopiaa.

havuaidan etu on tie...

15.03.2006 klo 08:58 ullapulla vastasi:

havuaidan etu on tietysti se, etä se antaa näkösuojaa ja on kaunis myös talvella. jos päädytte ei-havuaitaan niin hyviä vaihtoehtoja on paljon, oma suosikki on varmaan jokaisella. mökille laitoimme ojan ja tien väliin kasvamaan marjatuomipihlajia ja ne ovat siitä ihania, että syysväri on upea ja kasvunopeus aikamoinen. linnut syövät vielä marjat niistä. toinen kauniin syysvärin ja syötävien marjojen upea pensas on marja-aronia. aidan voi myös tehdä seka-aitana, kaikkien kasvien ei tarvitse olla samaa laatua...

Hei,Idänvirpia...

21.03.2006 klo 20:49 Antu vastasi:

Hei,Idänvirpiangervo kestää lumen painoa hyvin. Se tekee paljon juurivesoja ja pysyy siksi tiheänä. Tosin sitä tietysti pitää sen takia kurittaa, ettei leviä liian laajalle. Siihen ei tarvitse tehdä muotoleikkausta, kunhan poistaa vanhempia versoja sitten, kun pensas on 5 vuotta. Vanhat versot leikataan poikki tyvestä. Tuija-aidan saa pidettyä leikkaamalla kapeana eikä hyvin hoidettu kuusiaitakaan leveä ole.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset