Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Timanttituija

Aloitettu 01.04.2003 klo 11:11  •  Keskustelun aloitti Aloittelija  •  15 vastausta

Hei vaan,pihallamme on kaksi nuorta timanttituijaa, jotka ovat kohta aivan ruskeita toiselta puolelta. MItä pitäisi tehdä? Kasvaako uusia oksia, jos leikkaan ruskeat pois. Vai pitäisikö hävittää pois kokonaan ja luovuttaa....?

sivu 1/2

Suojaa ainakin aurin...

01.04.2003 klo 17:24 Kikka vastasi:

Suojaa ainakin auringon puoli harsolla. Yritä myöskin sulattaa maa kasvin juurilta lämpimiällä vedellä Leikata voit myöhemminkin, jos näet että uutta kasvua ei tule.

Niin, että ruskeat ...

01.04.2003 klo 20:59 Aloittelija vastasi:

Niin, että ruskeat oksat voi leikata leikata pois ja uutta pukkaa tilalle?

Hei!Saa olla v

03.04.2003 klo 21:38 Lotta Lindholm vastasi:

Hei!Saa olla vähän varovainen vielä sen lämpimän veden kanssa! Ainakin täällä Länsiuudellamaalla on kunnon pakkasia vähän välillä vielä ja jos kaataa vettä juurelle niin se jäätyy ja juuret ovat samassa "jamassa" taas. Eli odota veden kanssa kunnes ilmat varmasti ovat sen verran lämmenneet että päivällä maanpinta sulaa.Tuija sietää hyvin leikkausta, mutta miten sinun pensaat selviytyvät tästä riippuu siitä kuinka suuri osa niistä ovat kuolleet. Toivottavasti olet niitä suojannut ja otat suojat pois vasta kun maa on sulannut reippaasti taimien ympäriltä. Leikkaat pois selvästi kuivuneet oksat ja jos kokonaisia oksia on kuivunut niin leikkaat runkoon saakka. Jos pensaat jää puoleksi ilman oksia niin niillä ei ole juuri enää koristearvoa jäljellä ja uusien taimien hankinta kannattaa harkita.

saako Brabantintuija...

14.04.2003 klo 14:00 Tuuli vastasi:

saako Brabantintuijaa jotenkin tuuheammaksi ja jos leikkaa niin onko siinä väliä kohdalla..?Haluan kunnon näkösuoja aitauksen ja jotkut on hieman harventuneet parissavuodessa.Joku sanoi ettei leikkaus niitä tuuhenna ja toiset taas sanoi että kyllä..?

Kuka kertoisi,voiko ...

15.04.2003 klo 13:48 krisse vastasi:

Kuka kertoisi,voiko vanhaa ns. pylvästuijaa lyhentää siis leikata vielä näin huhtikuussa ? Pitääkö leikkauskohtaa jotenkin käsitellä ? Kiitollisena vastausta odottaen !!

Hei Tuuli!Aitat...

21.04.2003 klo 11:59 Lotta Lindholm vastasi:

Hei Tuuli!Aitataimia kannattaa leikata joka vuosi niin saa tuuhean lopputuloksen. Leikkausaika on nyt keväällä ennen kuin kasvu lähtee käyntiin ja juhannuksen jälkeen heti voi vielä leikata toisen kerran jos alkukesällä on kasvanut paljon. Leikkaat tasaisesti viime vuoden kasvusta osa pois vaikka pensasaitasaksella. Ei kannatta jäädä katsomaan mihin leikkauspinta tulee vaan kun aidan muoto on tasainen!Aita pysyy vihreänä alas saakka jos sen leikkaa pyramidimuotoon, eli alaosa aidasta on leveämpi kuin yläosa. Näin alaosan neulaset saavat myös auringonvaloa!Kun aita on saavuttanut halutun korkeuden leikkaat latvan poikki ja huomaat että yläosa tuijasta tuuhentuu. Sen jälkeen leikkaat myös latvan vuosikasvusta pois joka vuosi.KRISSELLE vielä vastaus kysymykseen! Voit lyhentää tuijan latvaa jos lyhennät vuosikasvusta mutta jos poikkaset latvan paksummasta kohtaa missä se on jo rungon muotoinen niin haava jää auki tuijan loppuiäksi ja sinne pääsee koko ajan sieni-itiöitä. Markkinoilla ei ole sellaista ainetta joka estäisivät näitä itiöitä pääsemästä rungon sisään. Tuija ikä lyhenee huomattavasti!

Voiko jotakin tuijaa...

17.05.2003 klo 13:27 Pipsa vastasi:

Voiko jotakin tuijaa tai muuta havupuuta (pientä ) kasvattaa isossa saviruukussa? Haluaisin tehdä sellaisen asetelman 3 erikokoisella ruukulla jossa yhdessä olisi vain viherkasvi mikä olisi muu sopiva jos havupuuta ei voi käyttää? Vastausta odotellen =)

Hei Pipsa!Voit ...

26.05.2003 klo 13:10 Lotta Lindholm vastasi:

Hei Pipsa!Voit kokeilla pientä tuijaa kun kasvupaikka on vaan sille sopiva. Voit varjoisaan paikkaan myös kokeilla marjakuusta, mahoniaa tai puksipuuta. Kartiovalkokuusta voi myös käydä. Aurinkoon erillaiset katajat käy. Sinun kannattaa käydä hyvin varustetussa taimimyymälässä katsomassa valikoimaa ja periaatteessa voit valita ruukkuun istutettavaksi mikä tahansa pienikasvuista havukasvia tai pensasta. Saat varmaan myös neuvoa taimimyyjiltä!Missä nämä ruukkukasvit talvehtisi?

Lisää kommentteja:12


Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset