Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Tuija-aidan hoito

Aloitettu 15.04.2003 klo 10:33  •  Keskustelun aloitti Kati  •  5 vastausta

Hei,Olen ajatellut istuttaa raja-aidan tuijista.Onko kuitenkin pitkän tuija-aidan hoito työlästä eli pitääkö kaikki taimet peittää keväisin auringolta tai onko muita toimenpiteitä joita vaaditaan että aita kasvaisi mahdollisimman nopeasti tuuheaksi ja peittäväksi? Taimet istutetaan uuteen multaan joka levitetään kasvupaikalle, joka on pääosin melko varjoinen. Kiitokset vastauksista.

Hei!Jos istutus...

21.04.2003 klo 10:34 Lotta Lindholm vastasi:

Hei!Jos istutuspaikka on varjoinen ja pahimmilta tuulilta suojassa normaalisolosuhteissa taimia ei tarvi suojata. Tämä kevät on ollut poikkeuksellisen "kuivaava". Tuijat eivät vaadi kummemmin hoitoa kuin muut aitataimet. Leikkaat joka kevät sivuista vähän pois niin että saat tuija-aidasta vähitellen pyramidimuotoinen (eli alapuoli on leveämpi kuin yläpuoli) niin alaoksat pysyvät vanhemmiten myös vihreänä. Latvan leikkaat poikki vasta kun aita on sen mittainen kuin haluat. Kun latva on poikkastu niin tuija kasvattaa tuuheutta myös ylös saakka. Tuijan kasvualusta ei saa olla liian kuiva, kun pitää tuoreasta maasta.

Moi!Miksi tuija...

11.05.2003 klo 23:25 Anu vastasi:

Moi!Miksi tuija täytyy varjostaa? Riittääkö jos vaan kastelen sitä runsaasti? Miten muuten luulet tuija-aitani käyvän kun halusin tuuhean aidan ja istutin taimet noin 40-50 välein (n 120 cm korkeita).?

Hei Anu!Jos tui...

14.05.2003 klo 17:09 Lotta Lindholm vastasi:

Hei Anu!Jos tuija on istutettu sille liian aurinkoiselle ja tuuliselle paikalle niin sitä pitää suojata kevätauringon paisteelta. Keväällä kun routa on vielä maassa kasvin juuret eivät saa vettä mutta aurinko ja tuuli haihduttavat nestettä neulasista koko ajan. Kasvin nestetasapaino häiriintyy ja kasvi kärsii kuivuudesta. Helmikuun lopulla kun auringonpaiste voi jo olla aika lämmin kastelu ei juuri auta. Jos routa on syvällä maassa lämminvesikastelu sulattaa pintamaan hetkellisesti päivällä mutta yön aikana kasteluvesi jäätyy taas.Jos kasvupaikka on varjoisa ja pahimmat tuulet eivät pääse sitä tukistamaan tuija ei välttämättä tarvitse suojausta ollenkaan.Mielestäni istutustiheyksesi on aivan sopiva tuijalle. Muista leikata sitä vähän sivuilta joka kevät tai kesä (juhannuksen jälkeen) niin se tuuheutuuu (ja ylläpidä sen luonnollinen muoto: alaosa on leveämpi kuin yläosa) ja kun se on saavuttanut haluamasi korkeuden leikkaat osa vuosikasvusta pois niin latvakin alkaa vuosi vuodelta tuuheutumaan.

MIKÄ LAJIKE TUIJIST...

09.05.2005 klo 11:54 Kauko Paananen vastasi:

MIKÄ LAJIKE TUIJISTA SOPII PARHAITEN LEIKATTAVAKSI AIDAKSI.MIKÄ TAIMIVÄLI. ONKO TAIMEN KOKO RATKAISEVA ISTUTUKSESSA.AIDASTA HALUTAAN AINOASTAAN NÄKÖSUOJA.

Hei!Miten pitk

18.10.2005 klo 08:30 Jyrki Kärpänoja vastasi:

Hei!Miten pitkään syksyllä tuijia pitää/kannattaa kastella? Enä miten paljon vettä pitää antaa? Istumimme alkuysyksystä noin 150 cm korkeita Brabant-tuijia 6 kpl ja muutama näyttää ruskettuvan aika paljonkin alaosasta. Auttaako reilu kastelu tähän vielä vai ovatko nämä jo menetettyjä? Voiko leikata pois ruskettuneet oksat? Samaan aikaan laitoimme myös pienempiä tuijia ja ne näyttävät voivan huomattavasti isoja paremmin.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset