Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Syyshortensian leikkaus

Aloitettu 30.03.2005 klo 13:48  •  Keskustelun aloitti Ella  •  3 vastausta

Olen istuttanut viime kesänä pihalleni syyshortensian. Kuinka syyshortensia leikataan ensimmäisenä keväänä?

Välttämätöntä l...

30.03.2005 klo 14:45 Krista vastasi:

Välttämätöntä leikkaaminen ei toki ole. Jos leikkaat niin se tehdään ennen silmujen puhkeamista. Huonot oksat voi poistaa ja muutenkin voit sitä madaltaa. Ei nää hommat ole niin eksaktia tiedettä, jos leikkaat "väärään" aikaan tai "väärästä" kohdasta niin ei se kasvi kuole. Eräs entinen naapuri leikkeli joka kevät kirsikkapuitaan, vaikkei niitä tarvi leikellä ja jos niin loppukesällä. En viitsinyt sanoa mitään koska se oli varsin ilkeämielinen harppu! =/

Entiselle pihalle is...

30.03.2005 klo 20:06 Hanna vastasi:

Entiselle pihalle istutin syyshortesioita. On maku asia miten leikkaa, haluaako isoja kukkia vai pieniä kukkia. Jos haluat isoja kukkia, pitää leikata haarottuneita oksia ja jättää 3-4 silmua oksaan. Eli leikataan ronskimmalla kädellä.Tämä käsittääkseni pitää tehdä joka kevät. Jos jättää leikkaamatta tai leikkaa vähemmän tulee enemmän pienempiä kukkaterttuja.

Syyshortenisan puutu...

11.04.2005 klo 14:45 Lotta Lindholm vastasi:

Syyshortenisan puutuneesta oksasta puhkeaa harvemmin uusia oksia/lehtiä sen takia tätä pensasta ei kannata madaltaa kovasti. Jos haluaa että pensas pysyy matalana ja tekee suuria kukkia sitä leikataan joka kevät jättäen yllämainitut silmuparit jäljelle. Eli lyhennetään ne versot jotka kasvoivat viime keväänä, ei enempää.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset