Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Pensasaidan leikkaus

Aloitettu 04.04.2005 klo 09:58  •  Keskustelun aloitti Jussi  •  6 vastausta

Tein nyt huhtikuun alussa nuorennusleikkauksen vanhalle Siperianherne-pensasaidalle viime vuonna antamanne ohjeen mukaan (1/3 pois 1. vuonna, 1/3 toisena ja loput 3:ntena). Vielä olisi pari kysymystä;1. Onko syytä vielä kesällä leikata ko. pensasta ?2. Lannoitanko nyt tai myöhemmin pensasta ja millä lannoitteella ?kiitos kommentistasi: Jussi

Pensasaita vaatii le...

04.04.2005 klo 15:56 Maija vastasi:

Pensasaita vaatii leikkauksen joka vuosi. Joten jos nuorennus on nyt valmis, aloittaisin itse normaalit vuosileikkaukset aidalle. Vuosikasvun määrä määrää miten tuuhea aidasta tulee jatkossa.

Mitenkäs toimitaan ...

10.04.2005 klo 14:31 Poropeukalo vastasi:

Mitenkäs toimitaan nyt keväällä norjanangervon kanssa, joka on aidaksi istutettu? Leikataanko sitä lainkaan ja jos leikataan niin kuinka paljon. Se on ollut leikkaamatta 3 vuotta ja harvennuksesta on tähän asti huolehtinut vain rusakko.

voinko leikata koko ...

10.04.2005 klo 14:37 sisko vastasi:

voinko leikata koko siperianherneen nyt keväällä matalaksi

Poropeukalolle, en s...

10.04.2005 klo 16:37 minä vaan vastasi:

Poropeukalolle, en sinuna leikkaisi norjanangervoa.Ei kai se 3 vuoden aikana vielä ole tullut kovin risuiseksi ja huonon näköiseksi ?! Vasta joskus viiden vuoden päästä ehkä kannattaa ottaa vanhoja oksia juuresta pois , että pääsee uudistuun.Se on kaunis ilman leikkausta, se on tarkoitettu juuri leikkaamattomaksi pensaaksi ja aidaksi.Siskolle, siperianhernepensaan voi leikata juuri nyt matalaksi , jos on siihen tarve.Kun olet leikannut sen, muista joka vuosi leikata sitä kaksikin kertaa vuodessa, näin saat komean aidan. Naapurimme leikkaa keväällä ja heinä-elokuun aikoihin toisen kerran, näin on pysynyt tuuheana.

Jussi, jos kyseessä...

11.04.2005 klo 15:34 Lotta Lindholm vastasi:

Jussi, jos kyseessä oli vapaasti kasvava aidanne sinun ei tarvitse leikata sitä yhtään. Jos haluat muotoon leikatun aidan joudut melkein odottamaan uusien versojen leikkaamisella kunnes olet saanut kaikki vanhat oksat pois. Lannoita nyt kun maa on vielä kostea sulaveden takia! Siperianhernepensaalla on juurissaan juurinystyröitä jolla se saa itselleen typpeä, eli se ei vaadi kovinkaan paljon lannoitusta. Voit käyttää ihan tavallista peruslannoitusta maun mukaan.Norjanangervoa pidetään ainoastaan vapaastikasvavana aidanteena eikä se sen takia vaadi juuri yhtään leikkausta. Vasta vanhempana ennen kuin räsistyy sitä voi harventaa.

Mikä aitani on ja m...

30.04.2005 klo 10:03 Kimmo vastasi:

Mikä aitani on ja milloin voin leikata sen noin 10 cm korkeudelta?Pensaan lehdet ovat alta hopean väriset ja päältä tumman vihreät, kukinnoista en tiedä, sillä en ole nähnyt niitä vielä. Edellinen asukas päästi aidan hieman "villiksi", joten ajattelin leikata sen matalaksi. Tällä hetkellä siinä on pienet lehden silmut, joten en uskalla enää leikata. Mielestäni se olisi pitänyt leikata ennen kasvukauden alkua.Miten on, voiko vielä leikata?Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset