Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

maanpeitekasveista

Aloitettu 21.02.2006 klo 14:08  •  Keskustelun aloitti multasormi  •  3 vastausta

´millaisen maanpeittokasvin valitsisin talon länsisivustalle, II- v yöhykkeelle. Paikka on aurinkoinen ja sulaa jo aikaisin keväällä.Aidan ja polun väliin jää hankala nurmialue, jonka siis haluaisin korvata maanpeittokasvilla. Maanpeittokasvin tulisi kestää satunnaista tallausta silloin kun aita vaatii leikkaamista. Täällä paljon suositeltua maahumalaa en uskalla tuohon laittaa, sillä en halua sen leviävän naapuriin tai muualle pihaamme.

Itsellä on hopeatä...

21.02.2006 klo 18:22 minä vaan vastasi:

Itsellä on hopeatäpläpeippiä, Lamium maculatum 'Beacon Silver' .Se on nopeaa leviään ja helppoa lisäillä, ei kun pistokas multaan ja taas on lisää peippiä. Tykkää auringosta ja ainakin omani on tosi kuivalla paikalla ja on hyvin viihtynyt.Kestää myös jonkinverran tallaamista, ainakin sen ajan kun leikkaat aitaa ;) Uudistuu nopeaan , jos siitä 'käsittelyssä' vähän ränsistyy.Tätä näkee usein kukkaistutuksissa ruukuissa.Keltapeippi on myös kaunista, mutta se tykkää mieluimmin varjoisasta paikasta.Katso kuvaa :http://www.plantex.ee/popup/gfx/58.jpgPikkutalvio, Vinca minor , kestää hyvin kävelyä ja aurinkoa, vaikka sille suositellaankin varjoa tai puolivarjoa. Kukkii kauniisti sinisiä kukkia, leviää nopeaan paikkaansa.

Hopeatäpläpeippi o...

22.02.2006 klo 14:38 jokujk vastasi:

Hopeatäpläpeippi on hyvä, sitä on itselläni paljon ja siitä olen repinyt liikaa kasvua muillekin.Kukkakin on kaunis. Keltapeipin kukka on piilossa koska kasvu on korkeampaa,siksi en pidä sitä niin hyvänä.Vinca on muuten hyvä mutta liikaa kasvanutta kasvustoa on vaikea kitkeä pois, juuret ovat syvemmällä ja pienikin pätkä jatkaa kasvuaan.

Hopeatäpläpeippi o...

22.02.2006 klo 14:38 jokujk vastasi:

Hopeatäpläpeippi on hyvä, sitä on itselläni paljon ja siitä olen repinyt liikaa kasvua muillekin.Kukkakin on kaunis. Keltapeipin kukka on piilossa koska kasvu on korkeampaa,siksi en pidä sitä niin hyvänä.Vinca on muuten hyvä mutta liikaa kasvanutta kasvustoa on vaikea kitkeä pois, juuret ovat syvemmällä ja pienikin pätkä jatkaa kasvuaan.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset