Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Apinankukka vai lapin orvokki

Aloitettu 03.06.2005 klo 13:11  •  Keskustelun aloitti Anneli  •  4 vastausta

Sain isohkon puskan keltaisia kukkia kukkivan kasvin, mutta kuulin sille kaksi nimeä. Apinan kukka tai lapin orvokki. Kukat ovat kirkkaan keltaisia ja kasvi riippuva. Kumpi mahtanee olla ja kuinka sitä hoidetaan, auringossa vai varjossa?

Luulisin kukan oleva...

03.06.2005 klo 14:20 Mirja vastasi:

Luulisin kukan olevan saman kuin anopillani on. Hän kutsuu sitä Lapin orvokiksi, mutta näin jossain puutarhalehdessä juuri siitä kukasta jutun. Siinä kerrottiin väärästä nimestä ja oikea on Apinan kukka. Jos muistan oikein, niin Lapin vuokko on valkoinen.

Hei Anneli, kyllä s...

03.06.2005 klo 19:12 minä vaan vastasi:

Hei Anneli, kyllä se on Kelta-apinankukka, Mimulus luteus, se vaatii paljon kastelua, siksi ei kannata laittaa aurinkoiseen paikkaan, mieluimmin puolivarjoon,varjoon. Sitä on myös pilkullisia ja muitakin värejä tullut markkinoille, kuin tuo keltainen perinteinen. En tiedä mistä tuo lapinorvokki nimi on tullut, kun se ei ole edes samannäköinen. Sen saa helposti lisättyä kun ottaa pistokkaita ja tietty myös juurakosta.Vien sen talveksi kellariin , ei menesty talvea ulkona.Tässä oikea apinankukka :http://www.kara-inci.nl/gele_maskerbloem.jpg Tässä lapinvuokko:http://www.veikkovasama.net/lapinvuokko.htm

Kolmas nimi on hyvä...

04.06.2005 klo 21:17 Sun vastasi:

Kolmas nimi on hyvän äidin kukka! Rakkalla lapsella monta nimeä =)

re: Kolmas nimi on hyvä...

10.06.2006 klo 13:00 Tintti vastasi:

Niin ja sellaisen nimenkin olen kuullut kun Juoppo Antti, ehkä juuri sen tarvitseman kastelun vuoksi...Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset