Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Karhunköynnös

Aloitettu 11.07.2005 klo 21:11  •  Keskustelun aloitti Paula  •  2 vastausta

Ostin keväällä karhunköynnöstä ja kasvatan sitä kookkaassa puulaatikossa varaston seinustalla. Aina varoitellaan sen liiallisesta leviämisestä ja siksi laitoinkin sen em. laatikkoon. Laatikko on pohjallinen ja taloon johtavan betonilaatoituksen päällä. Kasvanut komeasti ja vaaleanpunaisia kellokukkia alkaa aueta - kaunis. Kuinkahan saan sen talvehtimaan? Pois se varmaankin täytyy siitä talveksi siirtää, koska sille ei tule lumesta suojaa, kivetys kun kolataan koko talven ajan lumettomaksi. Kellari vai otanko pois laatikosta ja kaivan vaikka perunamaan laitaan kevättä odottelemaan?Olisi hyvä jos saisin sen säilymään monivuotisena. Kiitos jo etukäteen!

laita sinne laatikko...

12.07.2005 klo 18:58 Krista vastasi:

laita sinne laatikkoon vaikka puunlehtiä suojaksi ja niiden päälle havuja että pysyy. Se on niin sinnikäs kasvi, ettei se sinne laatikkoon kuole. Älä laita perunamaahan niitä juuria, jos laitat, niin pistä ensin ne jonkun harson sisään mistä ne ei karkaa koska muuten perunamaa on pian sitä täynnä. Ei sitä suotta elämänlangaksi kutsuta! Kaunis köynnös oikealla paikallaan, myös nopeakasvuinen.

Viime kesänä unohd...

17.07.2005 klo 17:52 Mertsi vastasi:

Viime kesänä unohdin karhunköynnöstaimipurkin pihalle (heinäkuussa). Loppukesästä se näytti kuoliaaksi kuivuneelta, enkä korjannut sitä pois. Toukokuussa löysin purkin uudelleen, uteliaisuuttani tutkin juuret ja suurin osa niistä näytti olevan erittäin elossa. Kaivoin juuret maahan ja nyt on karhunköynnös kasvussa. Karhunköynnös taitaa kestää melkein minkälaista kohtelua tahansa.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset