Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

jouluruusu

Aloitettu 28.04.2007 klo 16:41  •  Keskustelun aloitti maija  •  3 vastausta

Onko kellään kokemuksia jouluruususta?
Ostin tänään kaksi yksilöä, joista toisen meinaan viedä Luumäelle ja toisen jättää tänne Vantaalle, mikähän mahtaa olla ennuste menestymisen suhteen?
Minkälainen maa?

re: jouluruusu

29.04.2007 klo 15:39 sunnuntaivieras vastasi:

Jouluruusut menestyvät eteläsuomessa. Kasvupaikka puolivarjo tai varjo. Maa kalkittu ja ravinteikas. Joukossa voi olla hiekkaakin. Pitkää kuivuutta j-ruusut eivät siedä. Kompostimultaa kannattaa levittää keväisin antamaan lisäravintoa ja syksyisin kasvit suojataan lehtikerroksella tai havuilla kevyesti. Jouluruusu leviää huonosti ja sen siirtämistä pitäisi välttää. Se soveltuu hyvin perennapenkkiin muiden kasvien joukkoon sekä pensaiden ja puiden alle.

re: jouluruusu

02.05.2007 klo 14:06 maija vastasi:

Kiitos tiedoista. Hyvin näyttävät jouluruusutaimeni pärjänneen tuossa pihalla vaikka on näin kylmää. Istuttelen vasta parin viikon päästä.

re: jouluruusu

11.05.2007 klo 15:47 Milla vastasi:

Jouluruusut eivät tunnu viihtyvän etelä-suomessa, vaikka muuta väitetään. Äidilläni kasvaa vaalea- ja punajouluruusu täällä suomenselän kylmäksi kehutulla seudulla ja kukinta on upea. Tänä keväänä kukkia oli vaaleajouluruusussa yli 40. Molemmat kukkivat heti istuttamista seuranneena kesänä. Ainakin vaaleajouluruusu siementää pitkin nurmikkoa ja taimia on runsaasti. Eräs tuttava kaivoi lukuisia taimia mukaansa ja hänelläkin ne kukkivat runsaasti. Hyvä kasvupaikka lämmin, puolivarjoinen, läpäisevä, multava ja ravinteikas maa. Kasvupaikka vaikuttaa kasvin viihtymiseen todella paljon.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset