Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Kiinanlaikkuköynnös

Aloitettu 19.06.2007 klo 08:50  •  Keskustelun aloitti Epätietoinen  •  4 vastausta

Onko jollakulla tietoa / kokemusta kiinanlaikkuköynnöksen lisäämisestä? Lähteekö juurtumaan oksasta vai pitäisikö taivuttaa oksa mullan kautta vai onko vain ostettava uusi taimi? Myytävänä olevat (ne harvat jotka olen löytänyt) taimet ovat ulkolaisia ja surkeita reppanoita kalliilla hinnalla, esim. 9.90 € kolme oksaa ja muutama reikäinen ja rikkinäinen lehti ja josta olisi saannut kokonaista -10% alennusta! Kallista!

re: Kiinanlaikkuköynnös

21.06.2007 klo 05:59 mira vastasi:

Hei,
itse olen lisännyt taivukkaista,, eli taivuttanut vaan oksan varovasti mullan alle, niin että päätä jää muutama sentti näkyviin. Ankkuroi paikalleen jollain esim. Y- muotoisella puun oksalla. Kiva olisi kuulla jos muutkin keinot käy, itsekin haluaisin levittää köynnöstä muualle pihaan.

re: Kiinanlaikkuköynnös

28.06.2007 klo 18:11 Kirsi vastasi:

Hei, minä lisäsin omaa kiinanlaikkuköynnöstäni keväällä oksapistokkaasta, jota pidin vesilasissa aikas pitkän aikaa. Oksa oli katkennut, kiitos poikieni palloleikkien, joten kokeilin juurruttamista ja hyvin onnistui. Tosin kasvuunlähtö ei ole ollut huimaa, mutta kasvaa nyt kuitenkin. Olen samaa mieltä kanssasi, että mm. kiinanlaikkuköynnös on kallis hankittava. Samoin kuin muutkin köynnökset. Onneksi ainakin villiviini ja edellämainittu on helppo lisätä kotikonstein.

re: Kiinanlaikkuköynnös

04.07.2007 klo 11:02 Epätietoinen vastasi:

Sain pari oksaa "juurrutuskokeiluun", olivat sellaisia ruohonleikkurin / leikkaajan poikki napsauttamia oksia, lykkäsin ne astiaan johon olin laittanut multaa ja vettä, saas nähdä miten käy. Vielä tietenkin pitäisi antaa niiden olla rauhassa, eikä vedellä välillä ylös ja ihmetellä eikö ole jo juuria? Reilussa viikossa ei ainakaan ole vielä tullut... malttia tarvittais.

re: Kiinanlaikkuköynnös

11.07.2007 klo 08:00 Epätietoinen vastasi:

Hei! Nyt yhdessä "juurrutuskokeessa" olevassa oksassa on muutama pieni lehti, juuristotilanteesta ei tietoa, kun olen antanut olla rauhassa "löllömullassa", jossa ovat olleet n. kaksi viikkoa. Ehkä minulla on muutaman vuoden päästä kiinanlaikkuköynnös aitaa verhoamassa.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset