Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?

Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun!

Rekisteröidy »
Kotipuutarhuri

Mitä keinun alle?

Aloitettu 02.04.2007 klo 14:28  •  Keskustelun aloitti Samsu  •  5 vastausta

Meillä on pieni paritalopiha, jonka keskelle olemme hankkineet lapsille keinun. Piha olisi tarkoitus laittaa tänä kesänä kokonaan remonttiin, mutta emme millään keksi, millä keinun alustan kattaisimme. Nurmikko ei siinä kestä ja hiekkaa tai pikkukiviä emme siihen halua, koska ne leviäisivät varmaankin hetkessä kaikkialle pienellä pihallamme. Koko muu piha olisi tarkoitus olla joko kasvipenkkiä tai puulla tai kivetyksellä katettua, joten tämä keinun alusta olisi ikään kuin pihan pohja. Myöhemmin haaveilen kasvihuoneen pystyttämisestä keinun tilalle... Onkohan kenelläkään ideoita tai kokemusta siitä, mitä tällaiselle kovan kulutuksen paikalle kannattaisi laittaa? Kivannäköistäkin se saisi olla - mutta onkohan sellaista?

re: Mitä keinun alle?

02.04.2007 klo 15:38 Umpeloinen vastasi:

Tiedän mikä olisi hyvä keinun alla, mutta valitettavasti se on kyllä vähemmän kaunis. Jos asuinpaikkakunnallasi on urheilukenttä, niin kysäiseppäs onko heillä mahdollisesti tulossa juoksuradan pinnoitteen vaihto? Käytöstä poistettu esim. tartaani on keinun alla oiva ja toimiva ratkaisu, on kestävä ja joustava, ei tule lapseenkaan kuhmuja jos sattuu keinusta putoamaan, turvallisuuskin kun on huomioon otettava.

re: Mitä keinun alle?

03.04.2007 klo 07:03 tulipatuossamieleeni... vastasi:

Mitenkähän sopisi kuorikate? Siis se hake jota voi istutustenkin mullokselle laittaa... varsinkin jos sen rajaisi murmikoitten reunoissa. Voisi olla aika kiva; lämmin ja nätti ja niin luonnollinen!!!

re: Mitä keinun alle?

03.04.2007 klo 14:09 Samsu vastasi:

Tuota kuoriketta olen miettinytkin, mutta en tiedä alkaako se pian maatua ja miten se muutenkin reagoi, jos sitä jatkuvasti tallotaan. Entä haiseeko vanhemmiten jollekin, jos isompana pintana käyttää? Onkohan kellään kokemuksia katteen käytöstä muualla kuin kasvien juurilla tai kukkapenkeissä?
Tuo urheilukentillä ja puistoissa käytetty mattokaan ei ole ehkä huonompi ajatus, jos sitä saisi sopivan vihreänä tai sitten muuten tosi hauskan värisenä. Eihän se mikään luonnonmateriaali ole, mutta siitä voisi kyllä kehittää jotain erikoisempaa. Lapset voisi myös tykätä. Epäilen tosin, että voi olla uutena aika hintavaa. Pitääpä yrittää selvittää, mistä sitä saisi hankittua.

re: Mitä keinun alle?

08.05.2007 klo 05:57 Miia vastasi:

Se kuorikate ei vatmaan kovin kivalta tunnu paljaan jalan alla, kun lapsi pysäyttää keinun?? Eli jokin pehmeä matto kaikkein paras!

re: Mitä keinun alle?

05.07.2007 klo 20:07 Umpeloinen vastasi:

Hei! Joko olet löytänyt keinun alle sopivaa laitettavaa? Sitä tartania luulisi saavan kohtuuhintaan ellei jopa ilmaiseksi uusiksi laitettavilta urheilukentiltä, jätteeksihän se niistä muuten menisi, ja muutamissa kunnissa sitä on laitettu esim. lastentarhojen, koulujen ja leikkipaikkojen keinujen alle, on käytössä hyväksi todettu. Ja onhan sitä turvahiekkaakin.Vastaa keskusteluun:

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta voit osallistua keskusteluihin.
Kirjaudu sisään sivun yläreunasta tai rekisteröidy käyttäjäksi »

Yhteistyökumppanien yritysesittelyt
GreenCare
Fiskars
Puutarha Tahvoset